Novogoričana deseta na Češkem

Franko Špacapan in Sebastjan Kobal sta uspešno zaključila z Czech New Energies Rallye, ki se je odvijal v Češkem Krumlovu. Osvojila sta deseto mesto, vmesni časi in zmage na točnostnih preizkušnjah pa so dokazale njun potencial tudi v mednarodni konkurenci.

Člana AMD Gorica sta se po letu 2019 vrnila na to tradicionalno dirko ki šteje za najvišji rang FIA tekmovanj za vozila na alternativna goriva – FIA Electric and new Energy Rally Championship. Dirka je bila sestavljena iz 12. točnostnih preizkušenj (TP), od tega jih je bilo šest na sporedu v petek in šest v soboto v skupni dolžini 381,60km. Novogoričana sta dirko odlično začela in že na prvi točnostni preizkušnji zmagala ter prevzela vodstvo. Na peti TP sta spet zmagala in bila po prvem dnevu četrta. Sobotni del tekmovanja sta ponovno odlično začela in na prvi TP osvojila drugo mesto, nato pa na osmi točnostni preizkušnji naredila napako in prejela veliko število kazenskih točk. Te so posadko pomaknile na 15. mesto. Do konca dirke sta kljub napaki prikazala kar nekaj dobrih voženj in dirko na koncu zaključila na skupno 10. mestu.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram