Obeta se vroč zaključek sezone v avtokrosu

V Moravčah se bo končalo državno prvenstvo v avtokrosu. Po treh od štirih dirk je naslovu državnega prvaka najbližje Mitja Petrovčič v razredu Kart Cross, ki vse bolj prevzema vlogo vodilnega razreda v avtokrosu. Petrovčič je letos dvakrat zmagal in bil enkrat drugi. Pred zadnjo dirko ima kar 24 točk prednosti in že uspešen zaključek dirke mu praktično zagotavlja naslov prvaka. Drugi skupno je trenutno Tom Nemarnik, dve točki več pa zaostaja Boštjan Jenc. Točke je osvojilo devet voznikov.

Veliko bolj razburljivo bo v Moravčah v razredu zmogljivejših buggyjev. Za naslov se bosta udarila rivala Robert Kociper in Igor Kern, ki sta si letos razdelila zmage na izpeljanih treh dirkah. Kern je zmagal dvakrat, a imel tehnične težave na prvi dirki v Moravčah. Tako ima Kociper pet točk prednosti. Kernu zmaga zagotavlja naslov prvaka, ob nižji uvrstitvi pa bo že veliko težje nadoknadil zaostanek za Kociprom. Tretje mesto se pred zadnjo dirko nasmiha Tomažu Burji.

V Diviziji 1A je po treh dirkah vodilni Luka Lisjak (zastava yugo), drugi je Žiga Kraševec (VW polo) in tretji Jani Kosirnik (suzuki baleno). Kraševec je zmagal dvakrat, a izpustil drugo dirko in zato ima devet točk zaostanka. Kraševec bo v Moravčah favorit za zmago, a Lisjak za njegov naslov ne sme biti drugi.

Med mladinci do 23 let se naslov nasmiiha Maticu Bizilju, ki brani štiri točke prednosti pred Jako Zupanom - oba sta voznika v razredu Kart Cross.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram