Odločitev v Čedadu: Bubnič in Trček blizu naslova

V nedeljo se bo z dirko v Čedadu zaključilo letošnje gorskohitrostno državno prvenstvo. Pred zadnjo dirko v skupni razvrstitvi še trije kandidati za naslov prvaka. Na italijansko gorsko dirko skupno prijavljenih 24 voznikov iz Slovenije.

Letos so že izvedli šest gorskohitrostnih dirk za državno prvenstvo, na teh pa smo dobili tri različne zmagovalce. Trikrat je zmagal aktualni državni prvak Milan Bubnič (lancia delta), ki pa ima zaradi odstopa na Gorjancih in slabše uvrstitve na prvi dirki v Tolminu pred odločilno sedmo dirko le 11,5 točke prednosti pred zasledovalci.

Bubnič mora biti vsaj tretji

Zmaga v Čedadu bi Bubniču na najboljši način potrdila že deveti naslov gorskega prvaka. V primeru zmage Matica Kogeja (mitsubishi lancer) mora biti Bubnič za naslov vsaj tretji, ob zmagi Matevža Čudna (renault clio) pa vsaj četrti. Razplet državnega prvenstva bo objektivno odvisen predvsem od zanesljivosti dvojca Bubnič-lancia na zadnji dirki sezone.

Na dirko je prijavljenih skupno 24 voznikov in voznic iz Slovenije. Od tega štirje vozijo v razredu točnosti, še pet pa v konkurenci starodobnih vozil.

Dvoboj Trčka in Sveta

V diviziji II je državni prvak že Čuden, v konkurenci do 23 let pa Mark Žgavec. V Čedadu bomo tako dobili še državnega prvaka v diviziji I. Vodilni Klemen Trček (MG ZR 105) ima 8,5 točke prednosti pred Domnom Svetom (renault clio rally5). Če bi Svet v Čedadu zmagal, mora biti Trček za naslov prvaka vsaj drugi. V diviziji I so za zadnjo dirko sicer prijavljeni le štirje vozniki.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram