Po gorske točke spet v Buzet

Karavana evropskega gorskega avtomobilizma se je iz Ilirske Bistrice preselila v hrvaški Buzet. Tam bo konec tedna potekala zadnja dirka evropskega prvenstva in predzadnja dirka državnega prvenstva.

V Buzet potujejo vsi vodilni slovenski gorski vozniki. V skupni razvrstitvi bo imel spet največ možnosti Vladimir Stankovič (lola B09), med avtomobili pa bo v svojem razredu tudi v evropski konkurenci visoko ciljal Milan Bubnič (lancia delta). Na dirko je prijavljen tudi Matej Grudnik (renault clio), njegov nesojeni tekmec iz Ilirske Bistrice. Med prijavljenimi vozniki je spet tudi Aleš Prek (honda civic), letos dvakrat najhitrejši v Razredu 5a, prav tako po daljšem času tudi Matevž Čuden (renault clio).

V skupni razvrstitvi slovenskega DP bodo proti stopničkam lahko zrli Patrik Ruzzier (fiat punto kit car) in morda tudi vse hitrejši Anže Soklič (peugeot 306). Po tehnični okvari in dveh dirkah prisiljenega počitka se na štart predvidoma vrača Sanja Smrdelj (zastava yugo integrale).

Potem ko je Bubnič že v Ilirski Bistrici postal državni prvak v skupni razvrstitve, lahko nove prvake dobimo tudi v Buzetu. V Razredu 5a se ta nasmiha Anžetu Dovjaku (peugeot 208 rally4). Če bi dirko končal pred Markom Žgavcem (citroen DS3), bi si s tem že pred dirko v Podnanosu zagotovil prvi naslov državnega prvaka. Dovjak je obenem tudi tik pred osvojitvijo naslova v mladinski kategoriji do 23 let.

Veliko bolj izenačeno pa je letos v Razredu 5b, kjer bosta v Buzetu z enakega izhodišča štartala aktualni prvak Klemen Trček in Jan Pivk (oba MG ZR 105). V tem razredu je bil letos vrh najbolj številčen, zato nas na zadnjih dveh dirkah sezone čaka še veliko zanimivih voženj.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram