Po treh gorskih dirkah: odprt le en razred

Po treh odpeljanih gorskih dirkah so štirje favoriti za naslove že znani, najbolj odprta pa bo najmanjša Skupina 5b.

V skupni razvrstitvi je letos na treh dirkah točke osvojilo 27 voznikov. S tremi zmagami zanesljivo vodi Milan Bubnič (lancia delta), ki se mu je obrestovala obnova in nadgradnja dirkalnika prek zime in ta je letos spet povsem zanesljiv. Medtem ko Bubnič sicer dobiva resnejšo konkurenco predvsem v Mateju Grudniku s štirikolesno gnanim renault cliom (zmogljivejšega mitsubishi lancerja napoveduje tudi Janko Čebron), se v prvenstvu zdi za Bubniča pot proti naslovu odprta. Do konca sezone so sicer še štiri dirke (Lučine, Ilirska Bistrica, Buzet in Podnanos), Bubnič pa ima 24 točk prednosti pred Čebronom. Tretji skupno je letos odlični mladinec Anže Dovjak (peugeot 208 rally4), v prvi peterici skupno sta še Patrik Ruzzier (fiat punto kit car) in Matevž Čuden (renault clio).

Dovjak s tremi zmagami in enim drugim mestom vodi tudi v Skupini 5a, poleg njega je letos uspel zmagati le še Aleš Prek (honda civic). Drugi skupno v tem razredu je Mark Žgavec (citroen C2-DS3), na tretje mesto pa se je po odlični vožnji na Gorjancih prebil Alojz Udovč (renault clio R3). Dovjak in Žgavec sta tudi vodilna v mladinski konkurenci, kjer pa je Dovjak letos dobil vse tri dirke.

V Skupini 3 vodi Čebron pred Teom Čekado (škoda octavia) in Ruzzierjem, a prednost Čebrona je podobno kot v primeru Bubniča in Dovjaka že zelo občutna.

Precej bolj tesno pa je v Skupini 5b, ki bo letos iz vidika razpleta za naslov državnega prvaka očitno najbolj zanimiva. Klemen Trček (MG ZR 105) z zmago in dvema drugima mestoma dobro brani lanski naslov, pred Janom Pivkom (MG ZR 105) pa ima le tri točke prednosti. Nejc Trček (MG ZR 105) po napaki na Gorjancih za za očetom zaostaja 14 točk. Vsi trije so si na dozdajšnjih treh dirkah tudi razdelili vsak po eno zmago.

V državnem prvenstvu Divizije 3 je prav tako vse tri dirke dobil Matevž Korošec (BMW 325i) in trenutno mu je še najbližje Andrej Vidmar (austin in MG midget).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram