Pol sezone, pogovor s predsednikom AŠ2005

V Sloveniji smo letos videli dva relija, eno gorsko dirko in eno prireditev v avtokrosu, julija pa nas na Gorjancih čaka eden prvih vrhuncev sezone. Avtomobilski šport se v Sloveniji ponaša z rekordnim številom izdanih licenc, a tudi mnogimi izzivi. Marsikaterega si Slovenija deli tudi s širšo problematiko visokih stroškov, ki jih želi FIA znižati. Rado Raspet je kot predsednik slovenske zveze AŠ2005 tudi član “upravnega” odbora WMSC pri FIA.

Kako bi ocenili prvi del letošnje tekmovalne sezone?

Iz tekmovalnega vidika lahko sezono do zdaj ocenim kot zelo dobro. Še nikoli toliko licenc in športnih funkcionarjev. Skupaj z dnevnimi licencami bi lahko letos našteli okrog 600 tekmovalnih licenc.

Reli Vipavska dolina je privabil tri voznike iz svetovnega prvenstva, v Velenju je bilo na štartu kar sto posadk. Tako število je resnično zelo dobro in tudi ko gledamo nekatere dirke državnih prvenstev v razvitih državah zahodne Evrope, imajo redki več kot po 60 ali 70 posadk na štartu. Izjema navzgor sta morda Italija ali Češka. Veseli tudi dejstvo, da sem na reliju v Velenju lahko istočasno gostil še predsednika dveh sosednih zvez, to je hrvaške in madžarske zveze. Tudi taka sodelovanja so pomembna, saj se naše športne poti pogosto križajo.

Koledar pri reliju in gorskih dirkah je natrpan in očitno je interes organizatorjev velik?

Gorske dirke na zgornjem maksimu, v reliju razmišljamo o uvedbi treh različnih koeficientov. Želja je seveda dobiti še kakega organizatorja v Sloveniji, da poti v tujino sploh ne bi bilo več potrebne. Nekateri predeli Slovenije še niso zastopani, predvsem tu mislim na Štajersko, morda celo Prekmurje.

Seveda si želimo tudi mednarodnih uspehov naših voznikov, saj to vpliva tudi na samo rangiranje naše zveze pod okriljem FIA in vpliva tudi na količino sredstev z njihove strani. Lani je tak mednarodni status pripeljal Aleš Prek z odličnimi vožnjami v evropskem gorskohitrostnem prvenstvu. Veseli tudi nedavna zmaga Roka Turka na reliju za evropski pokal, ki se mu je lani izmuznila v Novi Gorici. Toda to je le prvi korak, saj seveda ambicije morajo biti višje. To bo naloga vseh nas, da postopno naredimo nek ustrezen okvir in temelje in da bodo realni tudi bolj ambiciozni športni programi v vsaj evropskem merilu.

Se kaj premika pri tematiki dirkališča?

Pri gorskih dirkah je situacija kar stabilna, julija nas na Gorjancih čaka tista prva prava dirka. Pri krožnih se seveda še vedno marsikaj vrti okrog dirkališča, ki ga nimamo. Letos nas bo obiskal novi predsednik FIA Mohammed Ben Sulayem in poskušali bomo organizirati srečanja z odgovornimi na državni ravni. Upam, da bomo tudi pri novi vladi dobili dobrega sogovornika in da se bo lahko kaj premaknilo z zdajšnje mrtve točke. Navsezadnje je bil zdajšnji premier prek družbe GEN-I v preteklosti že večkrat pokrovitelj relija Nova Gorica.

Kako ste zadovoljni z dozdajšnjim napredkom oziroma vsem tistim, kar ste kot predsednik AŠ2005 lahko storili?

Delo predsednika AŠ2005 in tudi izpolnjevanje osnovnih načrtov iz moje kandidature je seveda tek na dolge proge. Težko je prek noči narediti velike stvari, vseeno pa z manjšimi koraki delamo precej pomembne spremembe. Izboljšali smo javno prepoznavnost zveze in našega športa, kar je eden najpomembnejših dejavnikov razvoja panoge. To je povezano tudi s prej omenjenimi željami, da bi ustvarili pogoje za mednarodno še uspešnejše tekmovalce. Na področju javne in medijske podobe še nismo na koncu poti in čaka nas še kar nekaj pomembnih odločitev. Osebno imam načelne dogovore z nekaterimi pokrovitelji. Toda obenem bomo morali še letos uskladiti določene stvari glede statuta zveze, saj sam kot predsednik in tisti, ki bo zagotovil sredstva in v vmesnem obdobju vskočil tudi s svojim vložkom, tu pričakujem določeno stabilnost delovanja. Nekatere stvari moramo še razčistiti in to verjamem, da se bo zgodilo še letos do jeseni.

Letos ste postali član odbora WMSC pri FIA, kakšni so vtisi do zdaj in kaj se nam obeta?

Smo zanimiva druščina, ki je tudi meni osebno precej odprla oči in doživel sem še neko drugo raven avtomobilskega športa na tistem najvišjem nivoju. Sem tudi v finančni komisiji FIA, kjer smo trije člani WMSC. Lani je imela FIA izgubo 25 milijonov evrov in zdaj postavljamo nov sistem. Velik poudarek bo na delno električni prihodnosti. Če bi FIA ustanovila v reliju dodaten razred za električne avtomobile, je ena izmed največjih avtomobilskih organizacij pripravljena vstopiti v šport z vsemi svojimi znamkami.

Eden od ciljev je znižati nakupne cene dirkalnikov Rally5, da bi bile cene le še okrog 30 tisoč evrov, in najbrž tudi vpeljati še dodatni razred za najcenejše avtomobile. Prav tako bi radi znižali stroške v kartingu, da bi ta postal dostopenjši, pomembna tema pa bo tudi uveljavitev cenejše različice crosskartov za avtokros. Stroški bodo nizki, vsi bodo imeli 600-kubične motorje iz Kitajske, izdelovali pa se bodo lokalno. Tak crosskart bi lahko s ceno okrog 12 tisoč evrov pritegnil veliko mladih, temu pa bi lahko dodali še cenejšo različico za najmlajše.

Omenili ste že, da boste pomagali pri kandidaturi relija Nova Gorica za evropsko prvenstvo. Kako realni so ti načrti?

Z AMD Gorica zelo dobro sodelujemo in sami imajo veliko željo po preboju v evropsko prvenstvo. Letos sem se že srečal s Simonom Larkinom, ki je eden ključnih manegerjev promotorja WRC in ERC. Po njegovih besedah se bodo prihodnje leto iz evropskega prvenstva poslovili trije reliji, problematični so predvsem Azori, Kanarski otoki in še en reli na Portugalskem. Larkin bo letos tudi prišel v Novo Gorico. Geografski položaj relija je odličen, saj imamo bližino Avstrije, srednje Evrope s Češko in podobno. Novogoričani že zdaj sodelujejo z italijansko zvezo ACI, da bi eno ali dve preizkušnji izpeljali prek meje v Italiji. Obeti so dobri in upam, da bo uspelo.

foto: osebni arhiv, Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram