Posadka AMD Gorica, Špacapan Franko in Kobal Sebastjan na dirko v Češky Krumlov

Z današnjim dnem se v  600 kilometrov oddaljenem Češkem Krumlovu začenja 9. Czech New Energies Rallye, ki šteje za najvišji rang FIA Electric and new Energy Championship – FIA E-rally regularity cup.

9. Czech New Energies Rallye je stalnica v omenjenem FIA reli prvenstvu alternativnih goriv , vsako leto privabi številne posadke iz vse Evrope. Na tem reliju je leta 2019 prvič nastopila tudi posadka iz Slovenije in sicer člana društva AMD Gorica, Franko Špacapan in Sebastjan Kobal.

Franko in Sebastjan sta sedaj lahko rečemo že stalna udeleženca tovrstnih tekmovanj in sta v preteklih sezonah opozorila nase tudi z zelo odmevnimi dosežki. Najbolj sta navdušila na domačem Mahle 3. Eco reliju Nova Gorica, kjer sta zmagala v točkovanju FIA Consumption cup, saj sta na celotni dirki porabila najmanj električne energije in obenem dosegla tudi 5. mesto v generalni razvrstitvi. Še bolje pa sta se odrezala na dirki Eco Rallye Comunitat Valenciana v Španiji, kjer sta zasedla odlično 4. mesto v skupni razvrstitvi dirke.

Ker sta fanta  že večkrat dokazala, da sta iz pravega testa sta tudi na Češko odpotovala z visokimi cilji. Pri doseganju le- teh jim bo v veliko pomoč tudi konkurenčno vozilo Hyundai Kona Electric, katero jima je posodilo podjetje Gen-i Sonce. Seveda pa vse to ne bi bilo mogoče brez ponosnih večletnih partnerjev, podjetij - Gen-I, Gen-I Sonce in MAHLE Electric Drives Slovenija in z njihovega doprinosa. Omogočajo, da se razvijata prireditvi Mahle Eco Rally in Rally Nova Gorica kot tudi tekmovalci znotraj kluba AMD Gorica, ki se udeležujejo različnih tekmovanj in prikazujejo svoje znanje v modernem svetu avto športa.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram