Posadka Špacapan - Špacapan odlična na FIA E-rally v Dolomitih

Konec tedna, od 25 – 27. 11 2021, se je posadka Franko Špacapan in Tadej Špacapan - AMD Gorica, udeležila zadnjega točnostnega relija FIA E-rally Regularity Cup - ECO Dolomites GT 2021, Italija, ki je potekal po najlepših krajih Dolomitov v Trentinu in Južnem Tirolskem. Start relija je bil v kraju Fiera di Primiero. V treh dneh je pot vodila tekmovalce skozi različne kraje in čez prelaze Canale San Bovo, Castello Tesino, Passo Rolle, Moena, Passo Sella, Ortisei, Selva di Valgardena, Agordo, Passo Cereda, Passo Valles, San Martino di Castrozza v skupni dolžini 415 km.

Na celotni trasi je bilo devet točnostnih preizkušenj v dolžini 160 km. Rally je bil zelo naporen zaradi veliko nočne vožnje, megle in snežnih razmer na prelazih. Za nameček so se na točnostni preizkušnji 6, pojavile še tehnične težave na senzorju za merjenje hitrosti, katere so botrovale k ogromnemu številu kazenskih točk in posledično izgubi boja za stopničke. Kljub temu sta osvojila skupno 6. mesto v generalni razvrstitvi, 3. mesto v najnižji porabi energije in 1. mesto v točnostni vožnji za prvenstvo ACI. PosadkI F. Špacapan in T. Špacapan, se je žal lov za tretje mesto v skupni razvrstitvi FIA pokala letos izmuznil iz rok. Glede na izkušnje in dosežene rezultate na posameznih dirkah in točnostnih preizkušnjah bomo usmerili vse moči v leto 2022, da osvojimo ta pokal je na koncu dodal Franko Špacapan.  Udeležbo na reliju so podprle družbe MAHLE Electric Drives Slovenija in Gen-I Sonce.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram