Poziv članom društev k donaciji dela dohodnine

Spoštovani,

Želimo vas opomniti, da po objavi FURS in tudi  OKS – Združenja športnih zvez ostaja vsako leto nerazdeljenih okrog 10 milijonov EUR iz naslova dohodnine.

Vsi mi imamo možnost, da 1% plačane dohodnine namenimo našim društvom, ki  imajo status društva v javnem interesu. V kolikor (še) niste na tem spisku, vas prosimo, da izberete našo zvezo – Zveza za avto šport Slovenije – AŠ SLO.

Postopek oddaje obrazca je enostaven in vzame zgolj minuto časa.

Povezava do obrazca OKS (kjer izberete na podlagi davčne številke društva, zavoda)

https://www.olympic.si/podarim

Vljudno vas naprošamo, da pozovete vaše člane, da del svoje dohodnine namenijo vašim društvom ali klubom ( oziroma AŠ SLO), saj lahko s prispevki vsakega posameznika (in njihovih družinskih članov) zberete sredstva, s katerimi pomagate članom pri nastopih, izvedbi dogodka ali izobraževanju znotraj svojega društva. Naj izpostavimo, da to ni dodaten strošek posameznika, temveč zahteva, da se njihov delež nameni tisti organizaciji, ki jo je posameznik izbral. Če zahteve ni, potem sredstva ostanejo na prehodnem računu – proračunu države, ki potem ta denar razporeja po svoje.

Ob enem vas pozivamo tudi k ureditvi statusa vašega društva ali kluba kot zavoda v javnem interesu športa, s čimer boste društva postala upravičenci do dela dohodnine.

Postopek si lahko prebere na : https://www.gov.si/zbirke/storitve/pridobitev-statusa-drustva-v-javnem-interesu-na-podrocju-sporta/

Seznam upravičencev (nekaj naših društev je na seznamu):  povezava v kolikor se odločite, da želite nameniti sredstva kateremu od drugih društev.

Zahvaljujemo se vam za vaš odziv in delitev informacije med vaše člane.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram