Prek brani naslov evropskega podprvaka

Ta konec tedna bo v Buzetu potekala zadnja letošnja gorska dirka za evropsko prvenstvo. V kategoriji avtomobilov skupno drugo mesto drži Aleš Prek (honda civic), ki se mu tako obeta naslov evropskega podprvaka. Prvo mesto, ki ga drži Italijan Antonino Migliuolo (mitsubishi lancer) je nedosegljivo, zato pa bodo v Buzetu padle ključne točke za ostali dve mesti na zmagovalnem odru skupne razvrstitve avtomobilov.

Preki ima trenutno sicer le 5,5 točke prednosti pred Slovakom Petrom Ambruzom (mitsubishi lancer), enajst točk pred Poljakom “Dubaijem” (mitsubishi lancer), še dodatne 4,5 točke pa zaostaja Švicar Ronnie Bratschi (mitsubishi lancer).

Toda v končni seštevek ne bodo vključene vse točke. Voznikom z vsaj štirimi nastopi bodo odbili dve najslabši uvrstitvi. Ena je lahko vezana na neudeležbo na dirki, druga pa na dejansko najslabši rezultat sezone. Preku tako za ubranitev drugega mesta in naslov evropskega podprvaka zadošča celo že tretje mesto v svojem razredu 5. V tem primeru bi ne glede na pričakovano vnovično zmago Ambruza in “Dubaia” v njunih razredih obdržal točko prednosti.

Prek je letos odpeljal pet gorskih dirk za evropsko prvenstvo. Trikrat je v svojem razredu 5 zmagal (na prvi dirki v Španiji je dobil le polovico točk), dvakrat pa je bil drugi. Končno prvo mesto v razredu 5 tako Vrhničanu ne more več uiti.

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram