Prva dirka avtokrosa spet v Moravčah

Za prvo dirko državnega prvenstva v avtokrosu v Moravčah je prijavljenih 32 voznikov, najbolj številčna bo konkurenca med buggyji.

V kategoriji crosscart, ki je zadnja leta doživela največji razmah tako v Sloveniji kot tudi na mednarodni ravni avtokrosa, je prijavljenih deset voznikov. Naslov prvaka brani Klemen Zupan, med osrednje tekmeca zanj pa sodita Mitja Petrovčič - lani je dobil majsko dirko v Moravčah - in Tom Nemarnik. Prav dirka v tem razredu napoveduje najmanjše razlike, ki so se lani v kvalifikacijah merile tudi v stotinkah sekunde.

V diviziji 3, kjer vozijo večji buggyji, bo prvo ime na štartu aktualni prvak Igor Kern. Po enem letu premora se na dirke vrača Tomaž Vodišek. Tudi v tem razredu je prijavljenih deset voznikov, med katerimi bo imel Kern nekaj resnih tekmecev. Deseterici se bo na dirkah pridružil še Silvester Jeras, edini z buggyjem z 1,6-litrskim motorjem.

V najmanjši Diviziji 1A na prvi dirki manjka lanski trikratni zmagovalec Žiga Kraševec, zato pa bo na dirki vozil prvak Tilen Pogačar (seat ibiza). V Diviziji 1 bodo na štartu štirje avtomobili, med njimi tudi prvak Primož Omahna (audi TDI 4x4).

Dirka v Moravčah bo v celoti potekala v nedeljo. Dopoldan bodo na sporedu treningi, nato pa predtekmovalne in finalne vožnje po posameznih razredih.

Konec tedna se bo v Seelowu začelo tudi evropsko prvenstvo v avtokrosu, kjer bo slovenske barve zastopal Marcel Grgič.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram