Prvi dan spektakla s 198 tekmovalci

Simone Faggioli je bil s časom 2:09.374 in povprečno hitrostjo 139,4 kilometra na uro najhitrejši na uradnem treningu gorske dirke za EP v Ilirski Bistrici. Na petem mestu najhitrejši Slovenec Patrik Zajelšnik.

Razred zase sta bila po pričakovanju Simone Faggioli (norma M20 FC) in Christian Merli (osella FA30), stara tekmeca iz italijanskega in evropskega gorskega prvenstva. Na prvem treningu je bil Merli hitrejši od Faggiolija in sicer za 0,6 sekunde, a v drugo je najboljši čas dneva vendarle postavil favorizirani Faggioli. Od Merlija je bil hitrejši za 0,8 sekunde, kar pa med njima jutri obeta izjemen dvoboj.

Tretji danes je bil njun rojak Franco Caruso (nova N-01), ki pa je že zaostal 5,2 sekunde. Peti na treningu Patrik Zajelšnik (norma M20 FC) kot najhitrejši slovenski predstavnik. Na prvem treningu je bil Zajelšnik celo tretji, a tudi zdaj za tretjeuvrščenim Carusom - med obema je bil danes še četrti Italijan Diego Degasperi (osella FA30) - zaostaja le slabe štiri desetinke sekunde.

Razlike so resnično majhne; od tretjega Carusa do osmouvrščenega Petra Trnke (norma M20 FC) sta le dve sekundi razlike.

Med prvo deseterico “nori” avstrijski VW golf

Izjemno je danes dirkal Karl Schagerl (VW golf TFSI), ki je bil z naskokom najhitrejši med klasičnimi avtomobili. Avstrijec se je pomešal celo med formule in športne prototipe, skupno pa je treninge končal kot deveti.

Pred drugim najhitrejšim “avtomobilistom” Ronnijem Bratschijem (mitsubishi lancer) ima kar osem sekund naskoka. Med njegovimi zasledovalci so razlike spet mnogo manjše. Sledijo jima Dan Michl (lotus elise), “Dubai” (mitsubishi lancer), Domagoj Pereković (mitsubishi lancer) in Slovenec Milan Bubnič (lancia delta). Bubnič za Bratschijem zaostaja slabih pet sekund.

Bubniču se nasmiha prevzem vodstva v državnem prvenstvu

Bubnič v slovenskem državnem prvenstvu pričakovano nima resnejših tekmecev. Vladimir Stankovič (lola Bo9) je sicer skupno enajsti in najboljši med dvolitrskimi formulami, a v skupno razvrstitev državnega prvenstva na sodi.

Tam je bil Bubniču še najbližje Matej Grudnik (renault clio), a z zaostankom že 7,9 sekunde. Matic Kogej (mitsubishi lancer) je zaostal že več kot dvanajst, Matevž Čuden (renault clio) pa 15,6 sekunde. Med Bubničem, Kogejem in Čudnom se odvija tudi obračun za vodstvo v državnem prvenstvu, kjer se Bubniču za zdaj nasmiha prevzem vodstva.

Majhne razlike so tudi v drugih razredih

Omenjeni Čuden je najhitrejši v diviziji II državnega prvenstva in sicer pred Alešem Prekom (honda civic) in Patrikom Ruzzierjem (fia punto kit car), v diviziji I pa za zdaj na vrhu Domen Svet (renault clio rally5). Z enakim dirkalnikom je na prvem treningu nesrečo doživel Luka Brus, ki pa je drugi trening končal le še 2,6 sekunde za Svetom. Oba imata lepo prednost pred ostalimi, čeprav tretjeuvrščeni in vodilni v državnem prvenstvu Klemen Trček (MG ZR 105) za Brusom zaostaja le sekundo.

V pokalu Twingo je bil danes najhitrejši Tilen Kovačič, za njim pa se jutri pripravlja zanimiv četveroboj za naslov prvaka. David Stušek, Dejan Krofl, Miha Fabijan in Blaž Cimrmančič imajo še možnosti za naslov. V pokalni diviziji V je treninge kot najhitrejši končal Matevž Korošec (BMW 325i), drugi je bil Boštjan Urbančič (fiat 128 sport coupe) in tretji Anton Popek (fiat X19).

Jutri bosta v Ilirski Bistrici na sporedu še obe tekmovalni vožnji. Prva se bo začela ob 9. uri, druga pa ob 13. uri.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram