Reli DP: odstop Turka, zmaga Grossija

Zmage na reliju Vipavska dolina se je med Slovenci veselil Marko Grossi s sovoznico Taro Berlot (hyundai i20 R5), ki je vodstvo prevzel po tehničnih težavah in odstopu državnega prvaka Roka Turka (hyundai i20 rally2). Ta je vknjižil prvi odstop po letu 2009, ki pa bo lahko popestril letošnjo sezono. V diviziji 2 izjemno prepričljiv Mark Škulj s sovoznico Pio Šumer (opel corsa rally4), ki je dobil vseh deset hitrostnih preizkušenj.

Grossiju se je zmaga v skupni mednarodni razvrstitvi izmuznila na zadnji preizkušnji, ko ga je v predzadnjem ovinku zavrtelo, pri tem pa mu je ugasnil dirkalnik. Zmagal je tako Italijan Federico Laurencich (škoda fabia rally2).

Dvanajsto izvedbo relija v okolici Ajdovščine in Vipave je najhitreje začel državni prvak Turk, ki je dobil prve štiri hitrostne preizkušnje. Njegova prednost pa ni bila tolikšna kot lani na začetku sezone in glavni tekmec Marko Grossi se mu je uspel približati na zaostanek manj kot sekunde na kilometer. Turk, ki se mu je že na zadnjem testu dan pred dirko snela cev s turbo polnilnika, je v uvodnem delu relija tožil nad manjšo močjo avtomobila.

Do resnih težav je prišlo na peti hitrostni preizkušnji, ko je turbo polnilnik odpovedal, Turkov dirkalnik pa za seboj puščal gost dim. V njegovem moštvu so turbinski polnilnik zamenjali, a nato je takoj odpovedal še ta. Po šesti preizkušnji je Turk odstopil, kar je njegova prva ničla po reliju v Poreču leta 2009.

Čeprav je sezona še dolga, bo lahko ta odstop prav gotovo otežil želeni naslov državnega prvaka. Turkove težave je znal izkoristiti Grossi, ki je prevzel vodstvo in je nato suvereno nadziral vodstvo v konkurenci državnega prvenstva.

Med Slovenci se je drugo mesto sredi relija nasmihalo Darku Peljhanu s sovoznikom Matejem Čarjem (VW polo proto). Idrijčana pa sta imela veliko dela z Markom Škuljem in Pio Šumer (opel corsa rally4), najhitrejšima med dvokolesno gnano konkurenco. Po šesti HP je bil Škulj še pred Peljhanom, nato pa je komaj 18-letni voznik tudi raje branil veliko prednost v razredu kot brezglavo napadal drugo mesto v slovenski skupni razvrstitvi. Toda na zadnji nočni preizkušnji, kjer je zavrtelo Grossija, je Peljhan spustil hitrost, Škulj pa zabeležil najboljši čas v slovenskem DP ter se za 0,4 sekunde prebil pred Peljhana na skupno drugo mesto.

Škulj je dobil vseh deset hitrostnih preizkušenj v Diviziji 2. Čeprav je bil favorit in se mu prav gotovo pozna navoženost, ker je letos že odpeljal dva relija za avstrijsko DP, je bila njegova prednost presenetljivo velika. Glavni tekmec Jan Medved (opel corsa rally4) je po tehnični okvari vse možnosti za vrh izgubil že na prvi HP. Nato je s petnajstega mesta napredoval na šesto in rešil veliko pomembnih točk. Vseeno pa si je pridelal tri minute in pol zaostanka za Škuljem in očitno Medveda čaka težko delo pri branjenju naslova državnega prvaka.

Poleg Škulja sta bila na stopničkah še dve presenetljivi imeni. Najprej Klemen Kovačič s sovoznikom Enejem Bobičem (opel corsa rally4), prav tako pa tudi domačina Borut Bratina in sovoznik Lucijan Vovk (peugeot 208 rally4). Za Kovačiča je bil to šele peti reli v karieri, Bratina pa je svoj zadnji reli peljal pred dvema letoma prav v Ajdovščini in Vipavi. Kovačič je imel le 1,7 sekunde naskoka pred Bratino. Divizija 2 je bila tokrat z 20 posadkami najštevilčnejši razred državnega prvenstva.

V diviziji 3 sta reli končali le dve posadki, slavila pa je naveza Miklavčič-Černigoj (renault clio RS). V diviziji 1 je bil izjemno prepričljiv Domen Slejko s sovoznico Klaro Slejko (opel adam cup). Pred posadko Velkavrh-Velkavrh Gorenc (VW polo) sta imela več kot dve minuti prednosti, tretja je bila posadka Česnik-Prelaz (MG ZR 105).

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram