Reli Idrija: za zaključek sezone 66 prijav

V soboto se bo z relijem v Idriji sklenilo letošnje državno prvenstvo v reliju. Organizatorji so za reli prejeli 66 prijav.

Reli v Idriji so samostojno prvič organizirali leta 2000, letos pa bo na sporedu že petnajsta izvedba tega relija. Tudi letos bo reli enodneven. V soboto bo na sporedu devet hitrostnih preizkušenj, od tega tri različne, v skupni dolžini 84 kilometrov.

Organizatorji so prejeli prijave 66 posadk, od tega jih 54 prihaja iz Slovenije. Štartna številka pripada državnemu prvaku Roku Turku (hyundai i20 rally2), ki mu bo tokrat zapiske izjemoma spet bral lanski sovoznik Vili Ošlaj. Najbolj opazno prijavo iz tujine predstavlja Raimund Baumschlager (škoda fabia rally2) s štartno številko 2, za njima pa se bo na progo podal Marko Grossi (hyundai i20 R5).

Med Grossijem in Darkom Peljhanom (VW polo proto) je odprto še vprašanje državnega podprvaka (21 točk prednosti v korist Grossija), a pod drobnogledom bo predvsem razplet za naslov državnega prvaka v Diviziji 2. Jan Medved (ford fiesta rally4) ima 18 točk prednosti pred Markom Škuljem (ford fiesta rally4).

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram