Reli Velenje: Turk in Škulj najbolj nasmejana

Rok Turk in Blanka Kacin (hyundai i20 rally2) sta v velikem slogu še četrtič zmagala na reliju v Velenju. Turk je kot aktualni državni prvak vodil od prve do zadnje hitrostne preizkušnje. Dobil je deset od dvanajstih hitrostnih preizkušenj. Čeprav se je v zadnjih kilometrih relija celo zavrtel, njegova zmaga ni bila ogrožena. V cilju je imel 22,9 sekunde prednosti pred Nemcem Albertom Taxis von Thurnom (VW polo R5), tretji je bil Madžar Laszlo Fekete (škoda fabia rally2) z več kot tremi minutami zaostanka.

V slovenskem državnem prvenstvu je drugo mesto osvojil Marko Grossi (hyundai i20 R5), ki je za Turkom zaostal tri minute in 13 sekund. Grossi je imel nekaj manjših težav z dirkalnikom, zato se je polovico relija za drugo mesto še boril z Darkom Peljhanom (VW polo proto). Toda naposled je Grossi unovčil dirkalnik in Peljhanu pobegnil za minuto.

Med najbolj nasmejanimi je bil v cilju napornega relija Mark Škulj (ford fiesta rally4), ki je v slovenskem DP prepričljivo dobil razred Divizije II z dvokolesno gnanimi dirkalniki. V petek je Škulj na suhi cesti še zaostajal za tekmeci, v dežju pa je hitro nadoknadil zaostanek in bil podobno kot lani neulovljiv. Škulj je za minuto in 14 sekund prehitel Grego Premrla (peugeot 208 rally4), tretji je bil domačin in letos novinec Mitja Glaseničnik (citroen DS3 R3T).

V diviziji III je za manjše presenečenje poskrbel domačin Janko Aubreht (renault clio), ki je sredi relija še zaostajal za favoritoma Maticem Humarjem in Vasjo Miklavčičem (oba renault clio). Toda v zadnjem delu relija je nadoknadil zaostanek in zmagal s prednostjo 5,6 sekunde.

V diviziji I je bil cel reli zanesljivo najhitrejši Matjaž Mihevc (renault clio rally5). Njegov ritem je lahko delno držal le še Martin Čendak (opel adam cup), zmagovalec prvega relija sezone. Čendak je zaostal 46,5 sekunde, tretjeuvrščeni Aljaž Bratož (renault clio 1.4) pa že dve minuti in pol.

Reli je v konkurenci slovenskega DP končalo 31 od 42 posadk, ki so na reliju nastopile.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram