Reli za SP na Hrvaškem: uspešna organizacija, Turk v prvi deseterici

Tri slovenske posadke so uspešno zaključile reli za svetovno prvenstvo na Hrvaškem, za organizacijo katerega so veliko postorili tudi sodniki in funkcionarji Zveze za avtošport Slovenije AŠSLO.

Po treh dneh se je včeraj v Zagrebu zaključil četrti reli letošnjega svetovnega prvenstva. Na njem je letos nastopilo skupno sedem slovenskih tekmovalcev, ki so vsi uspeli priti do cilja te zelo zahtevne dirke. Reli je imel 20 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini dobrih 300 kilometrov, za veliko utrujenost so poskrbele tudi dolge etape in posledično tudi urnik relija.

V Zagrebu sta bila najvišje uvrščena državna prvaka Rok Turk in Blanka Kacin (hyundai i20 rally2), ki sta reli odpeljala zelo enakomerno in brez večjih napak. V cilju sta bila na 17. mestu skupno, prav na zadnji hitrostni preizkušnji pa sta se uspela prebiti v prvo deseterico njunega razreda RC2. Turk in Kacinova sta bila tudi najuspešnejša med vozniki brez uradne prioritete.

V tem razredu sta do cilja pripeljala tudi Aleš Zrinski in Rok Vidmar (škoda fabia rally2), ki sta bila uvrščena na 27. mesto skupno in 15. mestu v razredu RC2. Zrinski je bil ob tem še četrti v razvrstitvi WRC Master Cup.

Zadovoljna, a vendarle z mešanimi občutki, sta bila v cilju tudi Jan Medved in Izidor Šavelj (opel corsa rally4). Državna prvaka Divizije 2 sta prvič nastopila z novim dirkalnikom in na reliju tako visoke ravni, po petkovem delu pa sta celo vodila v svojem razredu RC4. Medvedu se je žal primerila napaka na prvi sobotni hitrostni preizkušnji, s katero je tudi izgubil možnosti za zmago. Reli je končal na 47. mestu skupno in osmem mestu v RC4.

Prihoda v cilj se je veselil še Vili Ošlaj, sovoznik Hrvatu Janu Pokosu (peugeot 208 rally4). V razredu RC4 sta bila četrta.

Nepogrešljiv del organizacije so bili tudi letos sodniki in športni funkcionarji iz Slovenije. V organizacijski ekipi je delovalo več kot sto ljudi iz Zveze za avtošport Slovenije AŠSLO, ki so poskrbeli za nemoteno in varno izvedbo atraktivnega in odlično obiskanega relija.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram