Reli Železniki: 61 prijav, prihaja tudi turški reli prvak

Reli v Železnikih napoveduje zelo kakovostno udeležbo. Organizatorji so prejeli 61 prijav (46 iz Slovenije), med temi je sedem dirkalnikov razreda R5 oziroma Rally2 in kar 13 dirkalnikov razreda Rally4.

Štartna številka ena za lanskega zmagovalca in slovenskega državnega prvaka Roka Turka (hyundai i20 rally2), izpostavljamo pa prihod trikratnega turškega reli prvaka Buraka Cukurova (škoda fabia R5), nastop vse boljšega mladega Madžara Martina Lazsla (škoda fabia rally2) in seveda povratek Boštjana Logarja (škoda fabia R5) in nemškega princa von Alberta von Thurn und Taxisa (škoda fabia R5).

V soboto bo v Železnikih na sporedu devet hitrostnih preizkušenj (štiri različne), servisna cona bo prvič na parkirišču pod smučarskim centrom Cerkno. Trasa relija je sicer že dobro znana (ena lanska HP se vozi v nasprotno smer), kar bo predvsem v skupni razvrstitvi adut slovenskega državnega prvaka Turka. Ta je med Slovenci v zadnjem hipu izgubil tekmeca v Marku Grossiju, bo pa zanimivo spremljati, kako hiter bo nekdanji državni prvak Logar. Turk je sodeč na prikazano hitrost z lanskega relija in poznavanje cest prvi favorit tudi v skupni razvrstitvi. Cukurova je trikratni turški reli prvak, sicer pa 44-letni dirkač, ki letos na svojo prvo zmago še čaka. Nemški princ von Thurn und Taxis je že znanec slovenskih relijev (letos je bil drugi v Velenju), 25-letni Madžar Lazslo pa je letos vozil tudi dvokolesno gnani dirkalnik v evropskem prvenstvu in bo drugič letos za volanom štirikolesno gnane specialke. Med Slovenci lahko v štirikolesno gnanih dirkalnikih poleg Turka in Logarja visoko ciljata Darko Peljhan (VW polo proto) in Aleš Zrinski (ford fiesta R5).

Reli v Železnikih pričakuje tudi dve ford fiesti rally3 in več kot ducat dvokolesno gnanih dirkalnikov razreda Rally4. V tem razredu jih je prijavljenih kar 13, glavna favorita pa bosta Mark Škulj (ford fiesta rally4) in Grega Premrl (peugeot 208 rally4). V diviziji 2 državnega prvenstva je skupno prijavljenih enajst, v diviziji 1 pa 20 posadk.

Skupno se je na reli prijavilo 61 posadk. Med temi jih 46 prihaja iz Slovenije, ob tem pa še iz devetih dodatnih držav - Italije, Madžarske, Hrvaške, Avstrije, Slovaške, Turčije, Švedske, Nemčije in Tajvana.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram