Ruzzierju v Buzetu prva zmaga za DP

Patrik Ruzzier (fiat punto kit car) je v Buzetu slavil svojo prvo zmago za državno prvenstvo v skupni razvrstitvi. Ob odsotnosti prvaka Bubniča, ki zaradi službenih obveznosti ni mogel na štart, je Ruzzier dobil obe vožnji in dočakal svojo prvo zmago. Primorski dirkač je bil med tistimi, ki so letos najbolj napredovali, a je imel tudi veliko smole s tehničnimi okvarami in zato je kar na dveh dirkah predčasno odstopil. Tokrat dvomov v Ruzzierjevo zmago ni bilo.

Drugo mesto v Buzetu za Aleša Preka (honda civic), ki je s tretjo zmago letos dokazal prevlado v Razredu 5a. Državni prvak je z drugim mestom sicer postal Anže Dovjak (peugeot 208 rally4). Skupno tretje mesto v Buzetu za povratnika Matevža Čudna (renault clio), ki je za pol sekunde ugnal Anžeta Sokliča (peugeot 306).

Zelo napet je bil obračun Razreda 5b, kjer je Jan Pivk z novo zmago storil pomemben korak proti naslovu državnega prvaka. Pivk je za 0,8 sekunde ugnal Klemna Trčka, še za dobro desetinko več je zaostal Nejc Trček (vsi MG ZR 105).

Skupno je bil najhitrejši slovenski dirkač sicer Vladimir Stankovič (lola B09). Skupno je na dirki nastopilo 28 slovenskih tekmovalcev.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram