Škulj-Šumer na reli Barum za EP

Mark Škulj in Pia Šumer (opel corsa rally4) sta z današnjim testom shakedown začela svoj drugi nastop na reliju za evropsko prvenstvo. Na Češkem ju čaka zahtevni reli Barum, ki sodi med najbolj spektakularne asfaltne relije v Evropi. Za Škulja bo to prvi stik s češkim asfaltom. Časi s shakedowna so kljub temu zelo spodbudni (v drugem poizkusu je bil oviran) in napoved napetega dirkaškega vikenda. Prva preizkušnja danes zvečer v Zlinu (9,5 km), nato pa še 12 hitrostnih preizkušenj - te bodo dolge med 10,8 in 25,6 kilometra.

“Barum bo zelo hiter reli s številnim menjavami oprijema. Glede asfalta je bližje slovenskim cestam kot reli v Rimu, kjer sem imel zaradi odličnega oprijema kar nekaj težav s pravilnimi oznakami v zapiskih. Zame bo to prvi nastop na Češkem in čaka nas 200 zelo zahtevnih kilometrov. Upam, da s Pio reli končava kar najvišje,” je pred štartom optimističen 19-letni voznik, ki bo ciljal predvsem na razvrstitev v evropskem mladinskem prvenstvu. Škulj je tretji najmlajši v konkurenci relija Barum.

foto: Bence Foto

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram