Slovenca na zmagovalnih stopničkah na prestižni dirki brez emisij 5. E- Rally Monte Carlo

Posadka Franko Špacapan in Sebastjan Kobal, člana AMD Gorica s podporo podjetja MAHLE Electric Drives Slovenija in Gen-i Sonce sta na najprestižnejši točnostni dirki z električnimi avtomobili osvojila odlično 2. mesto v kategoriji FIA E- Rally Regularity cup. Le-ta šteje za najvišji rang tekmovanj v FIA koledarju. Mednje se uvršča tudi MAHLE 4. Eco Rally Nova Gorica.

5. E - Rally Monte Carlo (21. E-Rally Monte-Carlo Zen) se je začel v sredo, 20.10. 2021, v mestu Chateauneuf v južni Franciji. Zaključil pa v nedeljo, 24.10.2021, v Monte Carlu.

Na reliju brez emisij v dolžini 1360 km  je bilo 15 točnostnih preizkušenj v skupni dolžini  355 km.  Na točnostnih preizkušnjah  se je merila poraba energije in natančnost vožnje po predpisanem itinerarju organizatorja.  Po seštevku faktorjev porabe in točnosti, se je med 51 prijavljenimi posadkami najbolje odrezala francoska posadka,  Frederic Lansiaux in Nicolas Buhot z Volkswagnom i ID4. Odlično drugo mesto je pripadlo slovenski posadki, Franku Špacapanu in Sebastjanu Kobalu s Hyundai Kona Electric. Tretje mesto je prav tako zasedla fransoska posadka, Didier Malga in Valerie Bonnel Anne, s Porsche Tayc Taycan. Na 21. mesto se je uvrstila še ena slovenska posadka, Anže Lemež in Primož Lemež, z Volkswagnom I ID4.

Na koledarju FIA ERRC ostaja še zadnji rally ECOdolomites GT 2021, ki se bo odvijal od 25. do 27. novembra v Italiji.

Lp 

Team RNG

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram