Slovenci lahko dobimo novega evropskega prvaka

Prvič po desetih letih spet lahko osvoji naslov evropskega prvaka. In za dosego takega cilja se je bil letos pripravljen z očetom in prijateljem prevoziti na tisoče kilometrov.

Danes in jutri bo Aleš Prek lahko spal doma. Predzadnja gorska dirka evropskega prvenstva bo potekala v Ilirski Bistrici in tam bi Vrhničan že lahko dosegel osnovni cilj letošnje sezone. Na štart prihaja kot vodilni voznik razreda 5 v kategoriji avtomobilov, kjer je v skupni razvrstitvi trenutno drugi.

“Najprej bi poudaril, da se zelo veselim dirke doma. Slovenske dirke so v celoti organizacijsko izredno dobre, enako velja tudi za njihov varnostni faktor. Asfalt je zelo kakovosten, ograje so dvojne in dobro utrjene. Tu pa so še ljudje, ki skrbijo za našo varnost. To so sodniki ob progi, ki jim zelo zaupam. Tu se slovenske dirke odstopajo od ostalih,” pravi Prek, ki bo danes in jutri spet dirkal s preizkušeno hondo civic type R.

Celoten članek: https://siol.net/avtomoto/novice/odlocitev-ze-jutri-slovenci-lahko-dobimo-novega-evropskega-prvaka-560040

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram