Slovenski uspehi na reliju Casentino

Slovenski tekmovalci so se z relija Casentino v Italiji vrnili z odličnim izkupičkom.

Boštjan Avbelj in Damijan Andrejka (škoda fabia rally2) sta na reliju Casentino osvojila drugo mesto. Po peti HP sta Slovenca, ki sta to preizkušnjo tudi dobila, za vodilnim Stephanom Lefebvrejem (citroen C3 rally2) zaostajala le 0,9 sekunde. Pozneje je Lefebvre potrdil zmago s prednostjo 11,6 sekunde, Avbelj in Andrejka pa sta zmagala v razvrstitvi prvenstva IRC. Mark Škulj in Pia Šumer (opel corsa rally4) sta se v razredu Rally4 prav na zadnji preizkušnji zavihtela na skupno drugo mesto in to le za 0,9 sekunde. Škulj je bil tudi drugi skupno v pokalu Mitropa in prvi v dvokolesno gnani konkurenci.

Posadka Rončel-Kavčič (peugeot 208 rally4) je bila v tem razredu osma - dve minuti in 42 sekund za Škuljem.

Na zadnji hitrostni preizkušnji se je posadka Čendak-Markežič (renault clio rally5) prebila na drugo mesto v razredu Rally5, prednost pred tretjeuvrščenim je bila 2,1 sekunde, zaostanek za zmagovalcem pa 17,3 sekunde. To je za Čendaka letos najboljši rezultat v Italiji.

V cilju tudi posadka Franetič-Stopar (peugeot 208 R2) in Rebeka Kobal, sovoznica Mirsadu Guzinu (subaru impreza).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram