Špotnik 365

INTEGRITETA  |  PREPREČEVANJE NEPRAVILNOSTI V ŠPORTU
Zaščiti se. Poznaj pravila.
Nepravilnosti se lahko zgodijo v vsakem športu, v kateri koli državi. Kot športnik si odgovoren, da zaščitiš svoj šport, kariero in trdo delo.

Da boste v zvezi s preprečevanjem nepravilnosti v športu sprejemali pravilne odločitve, so vam lahko v pomoč naslednja 4 pravila.
1. Ne prirejaj športnih izidov in vedno se potrudi po svojih najboljših močeh.
2. Ne stavi na svoj šport ali na katerikoli dogodek na Olimpijskih igrah.

3. Ne deli informacij o zdravstvenem stanju in/ali športni taktiki.

4. Spregovori! Če ste priča ali sumite da so prisotne nepravilnosti v športu, o tem poročajte.

RULE 50 - Poročilo MOK Komisije športnikov in posveta s športniki
MOK Komisija športnikov je prejela polno podporo Izvršnega odbora MOK za sklop šestih priporočil v zvezi s 50. členom Olimpijske listine in izražanjem športnikov na olimpijskih igrah. Priporočila so rezultat obsežnega usklajevanja s športniki in MOK Komisijo športnikov. Več o posvetu s športniki, priporočilih in novih priložnostih za izražanje športnikov na igrah si lahko preberete na povezavi.

Soglasje je bistven del vaše kariere športnika Preberite več o pomenu soglasja in delu MOK Komisije športnikov za ustvarjanje varnega športa za vse #SafeSport4All.

Airbnb Athlete Travel Grant
Želimo vas seznaniti s priložnostmi za vrhunske športnike in olimpijce ter paralimpijske športnike in mlade perspektivne športnike, ki ste nastopali na Mladinskih olimpijskih igrah, vezane na partnerstvo med Mednarodnim olimpijskim komitejem (MOK) in Airbnb. Posebej bi izpostavili nov sklad za vrhunske športnike in olimpijce Airbnb Athlete Travel Grant. Program bo omogočil do 500 športnikom na leto 2.000 USD kot Athlete Travel Support Credit, ki se uporablja za rezerviranje nastanitev na Airbnb.

Prijave za leto 2021 so odprte do 14. Maja 2021 za upravičene športnike in športnice. Povezava do prijave in vse informacije so na voljo na: www.airbnb.com/d/athletetravelgrant

več informacij si lahko ogledate na povezavi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram