Stankovič in Bubnič najhitrejša v Skradinu

Čestitke Vladimirju Stankoviču za najhitrejši čas med slovenskimi udeleženci gorske dirke v Skradinu in Milanu Bubniču (lancia delta) za zmago v slovenskem državnem prvenstvu. Bubnič je v Skradinu ponovil lansko zmago in na veliko hitrejši in bolj klasični gorski dirki kot v Tolminu potrdil vlogo favorita.

Pivčan je v skupni razvrstitvi tudi zmagal v Razredu 2. Bubnič je imel po dveh tekmovalnih vožnjah skoraj 14 sekund prednosti pred Patrikom Ruzzierijem (fiat punto kit car), ki je bil med Slovenci največje presenečenje te dirke. Ruzzier je namreč v Razredu 3 ugnal Janka Čebrona (mitsubishi lancer EVO9), ki je zaokrožilm družbo na zmagovalnih stopničkah v slovenskem DP.

Četrti v državnem prvenstvu je bil Aleš Prek (honda civic), ki je prepričljivo zmagal v Razredu 5A. Nejgova prednost pred Anžetom Dovjakom (peugeot 208 rally4) je bila pet sekund. Dovjak je v konkurenci mladih voznikov ugnal Marka Žgavca (citroen DS3 R3T), a razlika med njima je bila tudi tokrat le dobra sekunda. Med oba se je v skupni razvrstitvi uvrstil še Sanja Smrdelj (zastava yugo integrale), ki pa sodi v Bubničev Razred 2.

Zelo tesno je bilo pričakovano tudi v Razredu 5B, kjer so med najhitrejšimi tremi odločale stotinke. Zmagal je aktualni prvak Klemen Trček, ki je za 21 stotink ugnal Jana Pivka, za manj kot sekundo je na tretjem mestu zaostal zmagovalec prve dirke Nejc Trček (vsi MG ZR 105).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram