Štefančič državni prvak v Pokalu Twingo

Na Grobniku si je v zadnjih dveh krožnohitrostnih dirkah za državno prvenstvo končno prvo mesto priboril komaj 17-letni Nik Štefančič, ki je celo sezono vozil zelo konstantno in rutinirano.

Nik Štefančič je na Grobnik na zadnji dve dirki državnega prvenstva Pokala Twingo prispel s prednostjo 11 točk pred Matejem Ivanušo in 13 točk pred Luko Glazerjem. Tako Štefančič kot Glazer sta letos do zaključnega konca tedna zmagala dvakrat, Ivanuša pa celo trikrat. Edini preostali zmagovalec je bil še Dejan Robida.

Ključna desetinka je padla že v soboto

Na sobotni dirki na Grobniku smo videli izjemno tesen zaključek. V mednarodni razvrstitvi dirke je sicer slavil madžarski dirkač Lantos, ključen pa je bil obračun Glazerja in Štefančiča za drugo mesto. Le za dobro desetinko pred svojim tekmecem je v cilj pripeljal Štefančič in tako povečal prednost v skupnem seštevku. Če bi bila desetinka v prid Glazerja, bi se točkovno močno zbližala in v tem primeru bi bila nedeljska dirka še povsem odprta.

Tako pa si je Štefančič danes lahko privoščil celo nekaj taktiziranja. Glazer je začel odlično in vodil prvih sedem krogov. V zaključku so ga tekmeci začeli vse bolj napadati, Štefančič pa je vozil na začelju vodilne skupine in le nadziral potek dirke. Ni mu bilo namreč treba napadati in se prebijati v ospredje. Ko je Glazerja v zaključku še zavrtelo, je bilo državno prvenstvo odločeno.

“Ostal sem brez besed. Že tretjo sezono lovim naslov prvaka in zdaj mi je končno uspelo,” je bil velikega uspeha vesel 17-letni Štefančič.

S četrto zmago Ivanuša do naslova podprvaka

Med Slovenci je bil danes že četrtič letos najuspešnejši Ivanuša, ki pa je možnosti za naslov prvaka izgubil zgolj s Glazer je dirko končal četrti v državnem prvenstvu. V skupnem seštevku si je Ivanuša danes neuradno priboril naslov podprvaka, Glazer je sezono končal kot tretji. Oba imata enako število točk, a Ivanuša več zmag.

In še to: v mednarodnem pokalu Twingo je sicer letos sodelovalo 35 voznikov iz šestih različnih držav, prva tri mesta pa so zasledli Slovenci. Tudi tam je bil prvak Štefančič, drugi pa Glazer pred Ivanušo.

foto: Iztok Franko

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram