Štefančiču dve zmagi v Avstriji

Nik Štefančič je na dirkališču RedBullRing v Avstriji dobil obe dirki pokala Twingo tako v mednarodni konkurenci kot tudi v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva. Že na prvi dirki, ki jo je zaznamovalo veliko menjav položaj, potrdil najboljši čas s kvalifikacij in zmagal pred Srbom Mladenovićem in drugim najhitrejšim slovenskim voznikom Matejem Ivanušo. Med Slovenci sta bila v prvi deseterici še David Stušek in Luka Glazer.

Štefančič je bil nepremagljiv tudi na drugi dirki. Čeprav je bila vodilna skupina dokaj velika, je uspel Štefančič pred zadnjim krogom pobegniti za nekaj odločilnih metrov in do ciljne črte ni več dovolil napada iz ozadja. Drugi je bil tudi tokrat Mladenović. Tokrat so bili slovenski vozniki v prvi deseterici še Stušek, Dejan Robida in Glazer. Iz nje je s poškodovanim twingom za eno mesto izpadel Matej Ivanuša, ki je dobil uvodni dirk sezone na Hungaroringu. Na prvi dirki je nastopilo 31, na drugi pa 30 avtomobilov.

Premoč Štefančiča potrjuje tudi dejstvo, da je 18-letni voznik med vsemi na obeh dirkah največ časa vodil. V prvi dirki je namreč v vodstvu prebil sedem od enajstih krogov, v drugi dirki pa je nato vodil še tri kroge. Mladenović je skupno vodil osem krogov, Blaževski pa štiri kroge.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram