Tako gorska kot krožna dirka za DP

Konec tedna se bo nadaljevalo državno prvenstvo v gorskih in krožnih dirkah, obe prireditvi bosta potekali v tujini.

V hrvaškem Skradinu bo potekala druga dirka gorskohitrostnega državnega prvenstva. Na tradicionalni dalmatinski progi bo lansko zmago med Slovenci branil Milan Bubnič (lancia delta), ki bo poskušal povečati prednost v skupnem seštevku in nadgraditi zmago iz Tolmina. Steza v Skradinu je bolj klasična za gorske dirke in zato bo tudi lažje izkoristiti celoten potencial pravih specialk kot je Bubničeva lancia. Na dirki tokrat ne bo Matica Kogeja (mehanik bo za Peljhanov VW polo proto, ki ga vozi hrvaška dirkaška legenda Tihomir Filipović), zato bo med resnejšimi Bubničevimi tekmeci v skupni razvrstitvi spet predvsem Janko Čebron (mitsubishi lancer EVO9). Čebron je medtem najresnejši kandidat za vrh Skupine 3.

Zanimivi obračuni nas čakajo tudi v posameznih skupinah, kjer bo sicer pomembno tudi število tekmovalcev na štartu in s tem povezano morebitno združevanje skupin. V razredu 5b bo na štartu spet več dirkalnikov MG, kjer sta bila na prvi dirki najhitrejša Nejc in Klemen Trček.

Na dirkališču RedBull Ring v Avstriji pa bo potekala krožnohitrostna dirka, kjer bo v ospredju predvsem dirka pokala Twingo. Prijavljenih je kar 34 twingov, na prvih dirkah na Hungaroringu so bili v ospredju predvsem Matej Ivanuša, Nik Štefančič in Miha Fabijan. V državnem prvenstvu Divizije IV je prvi dve dirki dobil Miha Primožič (renault clio cup).

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram