Tretji reli za DP: na Hrvaško po veliko točk

Slovensko državno prvenstvo se bo konec tedna nadaljevalo v okolici Zagreba in Jastebarskega. V konkurenci za slovensko DP bo 18 posadk, pozornost pa bo usmerjana predvsem v razred dvokolesno gnanih dirkalnikov. Na sam vrh lahko tam računa vsaj pet voznikov.

V skupni razvrstitvi bi bilo konec tedna vse drugo kot zmaga Roka Turka (hyundai i20 rally2) veliko presenečenje in bržkone posledica napake ali tehničnih težav državnega prvaka. Delta reli sicer šteje tudi za FIA evropski reli pokal, vseeno pa na Hrvaško ne prihajajo tujci iz na primer Češke. Številka ena bo pripadla avstrijskemu prvaku Simonu Wagnerju s slovensko sovoznico Pio Šumer, a vozila bosta manj konkurenčen dvokolesno gnani dirkalnik. Turk je lani na Delta reliju zmagal z več kot petimi minutami naskoka. Ponovitev tako prepričljive zmage bosta skušala preprečiti Srb Dušan Borković in Bolgar Anton Titov (oba škoda fabia R5 oziroma rally2). Med Slovenci sta s takima dirkalnikoma prijavljena tudi Aleš Zrinski (ford fiesta R5) in Rajko Žakelj (peugeot 208 R5).

Več: https://siol.net/avtomoto/novice/tokrat-na-hrvaskem-vso-pozornost-prevzeli-dvopogonci-582316

foto: Aljaž Jež

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram