Uspešen nastop na reliju za SP na Hrvaškem

V konkurenci relija za svetovno prvenstvo na Hrvaškem je bilo pet tekmovalcev iz Slovenije, vsi so dirko tudi uspešno zaključili.

Na Hrvaškem je ta konec tedna potekal reli za svetovno prvenstvo, ki je tudi v drugi izvedbi pustil zelo dober vtis in navdušil tako z razmerami kot napetimi športnimi obračuni. Pomembno vlogo pri izvedbi relija je imelo tudi 136 slovenskih športnih funkcionarjev, sodnikov in komisarjev, ki so bili nepogrešljiv člen pri izvedbi prireditve na tako visoki ravni.

V konkurenci sta nastopili dve slovenski posadki. Aljoša Novak in Uroš Ocvirk (škoda fabia rally2) sta dirko z 20 hitrostnimi preizkušnjami (ena je zaradi goste megle odpadla) uspešno odpeljala brez večjih težav in bila po skoraj treh urah dirkanja v cilju vidno utrujena, a tudi zadovoljna. Novak je reli končal kot sedmi v razvrstitvi WRC Junior in si s tem prislužil tudi točke za svetovno prvenstvo. V razredu RC2 je bil Novak na 17. mestu, nastopilo pa je 28 posadk.

Dve mesti nižje sta reli končala Darko Peljhan in Matej Čar (škoda fabia rally2), ki sta po enem letu spet nastopila z dirkalnikom tega razreda. Peljhanu je v cilju pripadla nagrada za najvišje uvrščenega neprioritetnega voznika s štirikolesno gnanim avtomobilom.

Cilj v Zagrebu je videl tudi sovoznik Vili Ošlaj, aktualni državni prvak med sovozniki, ki je zadnji hip prisedel k Hrvatu Janu Pokosu (ford fiesta rally4).

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram