Varnostni bilten št. 8

Spoštovani kolegi,

Naša prioriteta je zagotoviti najvišjo raven varnosti za tekmovalce v moto športu, zato je na tekmovanjih vpisanih v FIA koledar, obvezna uporaba FIA odobrene varnostne opreme.

Varnost v avtomobilskem športu ne sme biti draga, mora pa biti vedno dostopna tekmovalcem v katerem koli prvenstvu, na katerega se želijo prijaviti. S tem namenom FIA predlaga osnovno in napredno raven varnostne opreme.

Zloženka vsebuje informacije o vrsti osebne varnostne opreme, ki jo morajo nositi tekmovalci na tekmovanjih, ki so organizirana skladno s FIA varnostnimi predpisi.

Vključuje kontrolni seznam opreme, ki prikazuje FIA standard, katerega mora izpolnjevati vsak in sklic na tehnični seznam, ki prikazuje izdelke odobrene s strani FIA. Vsi ti podatki so dostopni na spletni strani: http://fia.com/homologations.

Poleg lahko najdete tudi informacije o vrsti zaščite, ki jo zagotavlja posamična varnostna oprema in primerjavo več parametrov; npr. minimalna varnostna zmogljivost, primerjava materialov in tehnologije, ki se uporabljajo v proizvodnem procesu tako za osnovne kot vrhunske produkte.

Da vsak voznik zagotovo nosi pravilno vrsto oblačil, mora sam preveriti minimalen standardni nivo v Poglavju 3 – Oprema voznika, dodatka L k Mednarodnemu športnemu pravilniku in ob nakupu nove opreme poiskati FIA hologram. Hologram zagotavlja, da so bili izdelki pred prodajo pod strogimi testi. Dodatek L je dostopen na: https://www.fia.com/regulation/category/123.

Pomembno je, da tekmovalci pred uporabo varnostne opreme preberejo navodila. Večino navodil je pred objavo odobril varnostni oddelek FIA, vsa pa vsebujejo zelo pomembne informacije, da lahko tekmovalci izkoristijo najvišje varnostne lastnosti, ki jih prinaša izdelek.

Varnost v avtomobilskem športu ne sme biti draga in mora biti tekmovalcem vedno dostopna. Upoštevajte nasvete v tem letaku, ki vsebuje informacije o minimalnih varnostnih zahtevah za osnovne in vrhunske izdelke: #FIAVisionZero

Zloženka ponuja tekmovalcem najboljši vodnik pri upoštevanju parametrov varnosti, udobja, teže in cene, da se lahko pri nakupu varnostne opreme informirano odločijo v skladu z najnovejšimi varnostnimi standardi FIA.

Zloženko lahko prenesete na tej povezavi.

Lep pozdrav,

FIA Oddelek za varnost

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram