Več kot 20 Slovencev tudi na krožni dirki

Konec tedna bo Grobnik pokal po šivih od odličnih avtomobilov. Kar 38 pokalnih twingov bo na štartu, slovenske barve pa bodo prisotne tudi v ostalih višjih avtomobilskih razredih.

V tekmovanju TCR Eastern Europe se bo predstavil Robert Pravdič z atraktivnim audijem RS3 LMS. V tej konkurenci je na dirko prijavljenih 16 voznikov, med njimi tudi mnoga znana imena kot so Milovan Vesnić, Petr Semerad in Vaclav Janik.

V mednarodnem pokalu Renault Clio oziroma FIA centralnoevropske cone bosta na štartu Miha Primožič in Dejan Robida (oba renault clio cup V), v dirki FIA CEZ GT4 pa bo za volanom porscheja caymana GT4 Sandi Jeram. To je avtomobil moštva Lema Racing, ki bo na dirko za tuja voznika pripeljal tudi mercedesa AMG GT4.

V pokalu Twingo bo v mednarodni konkurenci na štartu kar 38 avtomobilov. Prvi favorit bo Nik Štefančič, zmagovalec zadnjih dveh dirk. Skupno je med prijavami 18 slovenskih voznikov.

Treningi in kvalifikacije bodo na Grobniku potekali v petek, v soboto in nedeljo sledijo še vse dirke.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram