Večer prvakov - prestižni priznanji za Aleša Preka in Nejca Mraka

Nacionalna zveza za avto šport AŠ2005 je podelila naziva za Avtomobilista in Talenta lanske sezone, ki sta šla v roke Aleša Preka in Nejca Mraka.

Talent leta 2021Takoimenovani Večer prvakov bi sicer moral potekati že konec lanskega leta, ko pa so ga zaradi takratnih epidemioloških razmer prestavili na spomlad. Tako je zveza za avto šport AŠ2005 včeraj podelila pokale za najboljše v lanski sezoni.

Ob tem so razglasili še Avtomobilista leta in Talenta leta. Najprestižnejša nagrada je šla v roke Aleša Preka, gorskohitrostnega dirkača, ki je bil lani drugi v evropskem prvenstvu. Prek je ob tem zmagal v svojem razredu in desetletje po svojem evropskem naslovu spet spomnil na visok domet v evropskih gorskih dirkah.

“Lanska sezona je bila naporna. Prevozili smo veliko kilometrov po celi Evropi, tudi finančno je tak program zelo zahteven. Vesel sem bil rezultata in seveda tudi naziv Avtomobilista leta daje motiv za naprej. Natančnih načrtov za letošnjo sezono še nimam. Prvo dirko za evropsko prvenstvo bom zagotovo izpustil,” napoveduje Prek.

Naziv za Talenta leta pa je pripadel Nejcu Mraku, dvakratnemu zaporednemu državnemu prvaku v reliju v najmanjši Diviziji 1. Mrak je bil predlani tudi mladinski prvak v reliju.

“Zadnji dve sezoni sva s sovoznikom Darkom Vončino uspela osvojiti prvenstvo, a starega suzukija swifta je bilo treba voziti na sami meji. Letošnjo sezono začenjam še s swiftom, proti koncu leta pa je želja prestopiti v dirkalnik višjega razreda,” je povedal Mrak.

Letos je v Sloveniji napovedanih 13 avtomobilskih dirk, prva med temi bo konec prihodnjega tedna reli Vipavska dolina. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram