Vse štiri posadke iz Slovenije končale hrvaški "WRC"

Tretji reli svetovnega prvenstva na Hrvaškem so uspešno končale vse štiri posadke iz Slovenije. Po 300 dirkaških kilometrih sta bila najuspešnejša Darko Peljhan in Matej Čar s škodo fabio rally2.

Hrvaška je pred deset tisoči obiskovalcev uspešno gostila svoj prvi reli za svetovno prvenstvo. Poleg več kot sto športnih funkcionarjev in sodnikov je bila Slovenija zastopana tudi v športni konkurenci. Na štartu so bile namreč štiri posadke, ki so se uspešno spoprijele z zelo zahtevnimi dvajsetimi hitrostnimi preizkušnjami. Tristo kilometrov dolg reli (skupno z etapami več kot 1.200 kilometrov) je bil velik zalogaj za vse nastopajoče.

Med Slovenci sta reli na skupno tridesetem mestu v skupni razvrstitvi končala Darko Peljhan in Matej Čar (škoda fabia rally2). Peljhan je prvič vozil dirkalnik tega razreda, z njim pa pred začetkom relija opravil le zelo kratek test v Italiji. Peljhan in Čar sta z nastopom uspešno zaznamovala trideset let aktivnega nastopanja idrijske legende avtomobilskega športa v Sloveniji. V razredu RC2 sta bila petnajsta.

foto: Uroš Modlic

Zelo dobro sta na reliju vozila Aljoša Novak in Jaka Cevc (škoda fabia rally2). Žal sta že na drugi hitrostni preizkušnji prebila pnevmatiko in imela nato še težave pri njeni menjavi sredi hitrostne preizkušnje. V nadaljevanju relija je imel Novak še dvakrat prazno pnevmatiko, se je pa v drugi polovici relija na posameznih hitrostnih preizkušnjah že uvrščal na rob deseterice v razvrstitvi RC2. Novak in Cevc sta reli končala skupno na 32. mestu, v razredu RC2 pa sta bila sedemnajsta.

Nadvse pozitiven vtis je na Hrvaškem pustila tudi dvojica Grega Premrl - Gregor Brešer (toyota GT 86). Na reliju, ki s popeskanimi cestami nikakor ni bil po meri avtomobilom z zadnjim pogonom, sta vozila brez večjih napak. Skupno sta se uvrstila na 36. mesto, v razredu RC4 sta bila na osmem mestu. V istem razredu sta reli uspešno končala tudi Primož Brazda in Primož Tavčar s ford fiesto rally4. Skupno sta bila na 43. mestu, v razredu pa enajsta.

foto: Uroš Modlic
foto: Uroš Modlic
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram