Začetek gorske sezone v Tolminu, to so prvi obeti

Jutri in v nedeljo bo v Tolminu potekala prva letošnja gorskohitrostna dirka za državno prvenstvo. Jutri bosta na sporedu dva treninga, tretji nato še v nedeljo dopoldan. Popoldan nato sledita dve tekmovalni vožnji na 4,3 kilometra dolgi proti s štartom v Voljčah. Steza je predvsem v prvem delu zelo strma in vse do cilja dokaj ozka, tako da to ni klasična proga za gorskohitrostne dirke. Organizatorji so skupno prejeli 62 prijav.

Lani je prav razplet uvodne dirke v Tolminu napovedal zanimivo sezono gorskohitrostnega dirkanja. Tehnične težave so v ozadje potisnile favorita Milana Bubniča (lancia delta) in ko je moral ta pozneje na Gorjancih zaradi tehnične okvare še odstopiti, so priložnost dobili tudi tekmeci. Glede na prijave na uvodno dirko bo tudi letos Bubnič jasen favorit za novo gorsko krono. V ta namen je prek zime prenovil svoj dirkalnik, a na gorskih dirkah zmage nikoli niso samoumevne.

“Pozdravljam odločitev organizatorja, da dirko pripravi v dveh dneh. Tako se bomo lažje ogreli in pripravili. Od lanske zadnje dirke nihče med nami ni vozil, zato bo treba najprej zbrusiti nekaj dirkaške rje. Vsekakor si na tej dirki želim popraviti vtis iz lanskega leta, kjer sem ostal dolžnik,” pravi Bubnič.

Več: https://siol.net/avtomoto/novice/rekordna-deseta-krona-za-bubnica-in-lancio-zacenja-se-v-tolminu-578764

foto: Uroš Modlic

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram