Zaključek digitalnega DP v Rallyju

Marko Čuk je zmagovalec zadnjega rallyja, Velika Britanija, v sezoni. Kljub prebiti gumi v zadnjem delu rallyja je na koncu končal dobrih 5 sekund pred moštvenim kolegom Andrejem Čukom. Dejan Bačar je po dobri predstavi na Škotskem in nekoliko ponesrečenem Walesu zaključil sezono s tretjim mestom. Med najboljših 5 sta se uvrstila še Rok Turk na četrtem ter Kevin Markočič petem mestu, ki sta rally končala približno 2 minuti za zmagovalcem.

V skupnem točkovanju voznikov je Andrej Čuk naredil dovolj za osvojitev naslova, drugo mesto pa si je privozil Marko Čuk. S tem je na tretje mesto potisnil Kevina Markočiča, na mesto nižje pa Dejana Bačarja s katerim si je pred tem rallyjem delil tretje mesto. Peto mesto je po dobrem zadnjem delu sezone pripadlo Roku Turku.

V ekipnem prvenstvu je prvo mesto že po prejšnji dirki pripadlo Čuk SRT. Drugo mesto je po dobri predstavi obeh dirkačev pripadlo ekipi Simline Racing, ki je prehitela NE SRT. Na četrto in peto mesto sta se zvrstili WAJDUC Team in Anni SRT v tem vrstnem redu.

Na RallyShow.si Power Stageu smo dobili še petega zmagovalca v sezoni. Leon Bačar je za več kot sekundo ugnal Dejana Bačarja in še za dodatno sekundo Andreja Čuka. Na četrto mesto se je pripeljal zmagovalec rallyja, Marko Čuk, na peto pa Žan Trpin. Zmagovalec RallyShow.si Power Stage izziva je tako postal Andrej Čuk, sledila sta mu Marko Čuk in Kevin Markočič.

Več podrobnosti na: slo-racing.com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram