Zanesljiva zmaga Bubniča v Skradinu

Milan Bubnič (lancia delta) je bil zanesljivo najhitrejši tudi na drugi dirki državnega prvenstva v Skradinu. Pivčan za zdaj v skupni razvrstitvi še nima pravega tekmeca.

V Skradinu je potekala druga dirka državnega gorskohitrostnega prvenstva, na kateri je vozilo 29 voznikov in voznic iz Slovenije. Drugo zmago v letošnji sezoni v skupni razvrstitvi državnega prvenstva je slavil Milan Bubnič (lancia delta), ki je bil najhitrejši v obeh tekmovalnih vožnjah. Pivčan je imel po dveh vožnjah 11 sekund prednosti pred Anžetom Dovjakom (hyundai i30 TCR), zmagovalcem Razreda 3 za državno prvenstvo. Tretji skupno je bil Matevž Čuden z novim dirkalnikom porsche GT3. Čuden je v obeh vožnjah zaostal za Dovjakom, je pa obakrat ugnal Patrika Ruzzierja (fiat punto kit car). Dovjak je imel pred Čudnom skoraj štiri sekunde prednosti, Čuden pred Ruzzierjem pa 2,4 sekunde. V Razredu 3 sta sicer tekmeca Dovjak in Ruzzier, Čuden pa sodi v Bubničev Razred 2.

Za omenjenimi štirimi vozniki sta bila uvrščena Boštjan Baša (renault clio RS), zmagovalec Razreda 4, in Sanja Smrdelj (yugo integrale), najhitrejša ženska predstavnica na dirki (pred Ano Trček in Mašo Eržen). Smrdeljeva je bila za Bubničem in Čudnom tretja v Razredu 2.

V Razredu 5a je zmagovalca uvodne dirke Klemna Trčka (renault clio RS) ugnal izkušeni Alojz Udovč (renault clio RS), tretji v tem razredu je bil mladi Gašper Kos (peugeot 208 R2).

V razredu 5b presenečenja ni bilo, saj je Nejc Trček (MG ZR 105) potrdil vlogo favorita in zmagal pred Tadejem Ravbarjem (suzuki swift) in Boštjanom Tratnikom (MG ZR 105). Trček je imel skoraj pet sekund prednosti, večino te pa si je privozil z odlično drugo vožnjo.

Med starodobniki sta bila v Skradinu najhitrejša Domen Popek (fiat X1) in Boštjan Urbančič (fiat 128 coupe). Trije tekmovalci cilja v Skradinu niso videli, med odstopi je izstopal predvsem Vladimir Stankovič (osella PA21).

Državno gorskohitrostno prvenstvo se bo 25. junija nadaljevalo z dirko na Gorjancih, prvo letošnjo gorsko dirko na slovenskih cestah.

foto: Uroš Modlic

Vsi rezultati: https://www.livetest.amk-trogir.hr/12v

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram