Zmaga Škulja v Avstriji

Izjemna zmaga za Marka Škulja in Pio Šumer (Opel Corsa Rally4) na reliju avstrijskega prvenstva, na reliju Rebenland v cilju pet slovenskih posadk.

Čeprav je Mark Škulj prvič vozil na reliju Rebenland in je bil zanj to tudi prvi nastop z novim dirkalnikom, se je zelo hitro ujel z visokim ritmom obeh glavnih avstrijskih tekmecev med dvokolesno gnanimi avtomobili. Odločala je nepopustljivost in konstantnost, s katero je Mark tudi izkoristil napake in težave ostalih ter zasluženo zmagal. Škulj in Šumerjeva bosta predvidoma tudi v konkurenci aprilskega relija Lavanttal na Koroškem.

Reli Rebenland so uspešno zaključile še štiri slovenske posadke. Med dvokolesno gnano konkurenco razreda RC4 sta bila peta Simon Rončel in David Kavčič (peugeot 208 rally4) in sicer 22,9 sekunde pred Mitjo Glasenčnikom in Matejem Pistotnikom (peugeot 208 rally4).

V cilju sta bila še posadki Boris Požeg-Jernej Korpar (ford fiesta rally3) in Miha Mušič-Ana Trček (ford fiesta rally3).

foto: Aljaž Jež

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram